Ascending House

The existing house on this very steep block sat at the bottom of a hill with an imposing driveway and staircase to access it. The clients brief was a renovation that connected them better to the street and the existing pool at the top of the hill whilst admitting more natural light and ventilation into the house.

The solution was found in an extension that stepped up the hill containing the new living, dining and kitchen oriented to the path of the sun and relegated the old poorly oriented building fabric to sleeping areas.

At the heart of the house is the home office so that all life happens around and passes through this space - to relay the clients sentiment: “This space is seriously awesome, really one of my favourite spots in the house – and the most used.  Spacious, adaptable, and a lovely finish with light and air. “

Completed: 2017
Builder: Intrend Building
Photography: Andy MacPherson